Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който
Коментари Харесай

След 31 август пускат третия лъч на метрото

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който следва да бъде пуснат до края на лятото.Той беше съпроводен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния шеф на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев.

" Фантастично! Подземен град. Август месец ще влезе в употреба. За 31 август е несъмнено, ние настояваме за 15-ти, само че за 31 е несъмнено, защото до тогава би трябвало да минат безусловно всички проби. Другата аст от Красно село до Горна баня след две седмици ще е в същия тип, стартират тестванията, тъй че него - в края на годината. По време на социализма имаха 4 км тунели на две места по два. Откакто 2005 захванахме ние, 42 км метро - всеки километър приблизително е с близо 200 милиона по-евтин ", разяснява министър председателят, представен от Нова.

След като качиха в един от новите влакове на метростанция " Красно село ", инж. Братоев изясни, че на Запад един километър метро излзиа към 150 млн. евро, докато у нас - към 40 млн. Борисов съобщи, че " когато някой каже думата корупция, незабавно ги смъквам в метрото ". С концепцията, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи съоръжения, разликата в сумите е голяма. И добави: " Като дам тази цифра и стопират да приказват ".

Докато се возеха към метростанция " бул. България " Йорданка Фандъкова обяви, че на старите линии от метрото ще бъдат построени защитни стени, каквито има и на третия лъч. Те са предопределени да преотвратяват рухване на мотрисите, било то съзнателно или не. Инспекцията продължи към метростанция " Хаджи Димитър ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР